Jak usunąć naklejki z szyby?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kodernet
    Drive
    • 2012
    • 74

Jak usunąć naklejki z szyby?

Temperatura paliwa nie wygląda zle... chociaz nie wiadomo jak odczyt na zimnym.

Czy 77 stopni to max temp. do jakiej udało Ci sie nagrzac silnik ?
  • picia136
    Rider
    • 2011
    • 374

Ja czyściłem szybę z nakleji rozpuszczalikiem i zyletką lub skalpelem. Po operacji nie było nawet śladu.
    Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• Ruget
      Ambiente
      • 2010
      • 186

raczej jej nie sciagnbiesz bezinwazyjnie ... bo to specjalnie jest tak robione by nie szlo przenosic by złodziej nie mogl ....

jak to zbita szyba to sprobuj ja podgrzac i moze klej sie rozpusci i zejdzie ... ale nie przyklei sie tak ze bedzie idealnie ... i policja moze sie doczepic ;/

Komentarz

• robert74
        Classic
        • 2008
        • 32

Przy wymianie szyby tak elegancko mi ,,przekleili" naklejkę z nr rej. że śladu ingerencji nie było widać.
        robert74

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

Biszczu, pewnie podgrzali opalarką od zewnątrz, a od wewnątrz podważyli czymś ostrym i delikatnie zdjęli

jest to możliwe bo ja tak kiedyś stare winiety ściągałem u ziomka w jego samochodzie
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• CIS73
            Rider
            • 2008
            • 522

Biszczu, mi przy wymianie szyby też gościu zdjął naklejkę z nr z pękniętej szyby i nakleił na nową , miał on takie narzędzie przypominające szeroką szpachelkę tylko cieńsze i ostre jak żyletka
            jednym szybkim ruchem ją tak jakby "zeskrobał"

ale z tego co wiem w wydziale komunikacji koszt za nową naklejkę to około 20pln tylko trzeba mieć papier że wymieniało się szybę
            CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
            CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• 4x4BKF
              L&K
              • 2010
              • 1279

Najpewniejszy sposób to mocna suszarka lub opalarka na najniższy zakres.

Naklejkę na szybę bierzesz za 20 (19,80??) zeta w wydziale komunikacji, nie trzeba żadnego papieru o wymianie szyby.

Jakby został jakiś klej to rozpuszczalnikiem go, rozpuszczalnikiem
              4x4

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Ja u siebie ściągałem normalnie, w słoneczny dzień zeszły bez bólu, nic nie podgrzewałem, dodam że nie przy klejeniu specjalnie ich nie dociskałem.
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• starez
                  Drive
                  • 2011
                  • 59

ja stosowałem NOVOGUM EXTRA. gdy odkleilem juz pierwsza warstwe (taka plastikowa) druga ladnie shcodzila tym preparatem dodatkowo troche zabawy z zyletka i jest.

nie powiem bo niektorzy przyklejaja je prawie za deska rozdzielcza wiec dostac sie do niech jest masakrycznie trudno. mialem tak w t5 dziadka gdy kupil i zmienialem naklejke to musialem sie dobrze napocic zeby ja zmienic. takze na przyszlosc przyklej ja troche wyzej , tak na wszelki, aby pozniejszy wlasciciel mial latwiej

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak się chce przenieść naklejkę rejestracyjną na nową szybę to najskuteczniej opalarką albo suszarką. Ja tak w cinquecento 2x miałem przeklejaną.
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...